Főzőversenyek

FŐZŐVERSENYEK

Kalocsa Hungarikuma, a pirospaprika a magyar gasztronómia nélkülözhetetlen fűszernövénye. Olyan étkek alapját adja többek közt, mint a bogrács gulyás, halászlé, jókai-bableves, hortobágyi palacsinta, paprikás krumpli, töltött káposzta, paprikás csirke de még folytathatnánk a sort. Elvitathatatlan az a tény, hogy a hazai konyhát forradalmasította a fűszerpaprika, mely gasztronómiánk karakteres ízvilágának egyik legfontosabb eleme.

Éppen ezért Kalocsa híres fűszernövényének ünnepe egyben a magyar gasztronómia, a magyar paprikás ételek ünnepnapja is. A Kalocsai Paprikafesztiválnak szerves része a Paprikás Ételek Főzőversenye, amely mellett a 2014-es évtől meghirdetésre kerül a Kalocsai Szürkemarha Pörköltfőző Verseny is.

***
XXIII. PAPRIKÁS ÉTELEK FŐZŐVERSENYE

A Paprikás Ételek Főzőversenye immár 23 éve ugyanúgy elválaszthatatlan része Kalocsa legnagyobb ünnepének, mint ahogy a paprika alapja a magyaros ételeknek. Hazánk egyik legrangosabb gasztroversenyére nemcsak az országból, de a határon túlról is érkeznek főzők, akik közül a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakmai zsűrije választja ki, azt, hogy ki főzi a legjobb paprikás ételt.

A 2019. évi verseny kiírását itt letöltheti 

2019. évi verseny jelentkezési lapját itt letöltheti 

***

VI. KALOCSAI SZÜRKEMARHA PÖRKÖLTFŐZŐ VERSENY

A Kalocsai Paprikafesztiválhoz kapcsolódóan Kalocsa Város Önkormányzata valamint a Szabadtűzi Lovagrend és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Déli Régiója meghirdeti az VI. Kalocsai Szürkemarha Pörköltfőző Versenyt.

A rangos megmérettetés kifejezetten a kalocsai baráti társaságoknak, cégeknek, civil szervezeteknek, sportegyesületeknek, oktatási intézményeknek szól, hiszen arra csak Kalocsa város közigazgatási területén lakhellyel rendelkező személyek, csapatok nevezhetnek, illetve azok, akik kalocsai cégnél, vagy Kalocsa város által fenntartott bármely intézményben dolgoznak.

A főzőverseny a XXX. Kalocsai Paprikafesztivál második napján, szeptember 15-én kerül megrendezésre.

A 2019. évi verseny részletes kiírását itt letöltheti

A jelentkezési lapot itt letöltheti 

 

***

EGYÉB FŐZÉSI LEHETŐSÉG

Természetesen ugyanúgy, mint az elmúlt években a Kalocsai Paprikafesztiválon nemcsak a hivatalos főzőversenyekre várják a csapatok jelentkezését. Akik egy kicsit kötetlenebbül, baráti, családi vagy munkatársi körben szeretnének főzőcskézni városunk legnagyobb ünnepén, azoknak a szombati nap alkalmával ismét lehetőségük nyílik erre.

A jelentkezési lapot itt letöltheti 

A tájékoztatót itt letöltheti 

 

 

best wordpress themes - wordpress themes 2012 - wordpress travel themes